ergenekon operasyonu

    Son olarak Sisi ve Nurseli İdiz'in de gözaltına alınmasıyla içimizin darbe tehlikesine karşı oldukça rahatladığı operasyon. Bir de Fatih Ürek alınsa da bitse bu işkence artık.
    (19.09.2008 17:04)

deniz feneri derneği

    Arkadaş adamlar euro7 o paralarla kuruldu diye bağırıyor, herif 2 tane taksi şirketi kurduğunu söylüyor, bilmem nerede x katlı binalar satın alındığı ispatlanıyor ama hala paraların nereye gittiğinden bi haber, davanın seyrinden ve suçlamalardan bi haber vatandaşlar çıkıp savunma yapıyor.
    Aslında işlem kolay; bunlara Allah'ın adını ver iki de dua et, göstermelik bi kaç yardım yap hemen yelkenleri indirirler, sonra donuna kadar soy, sana gıklarını çıkarmazlar.
    Kardeşim tamam dolandırıldın, duyguların istismar edildi, bari hesabını sor değil mi? Bak Kuran kursu yıkıldı onca çocuk öldü göz göre göre ne oldu sorumlularına? Olmaz kardeşim olmaz bu kafayla, bu hangimiz daha imanlıyız oyunlarıyla olmaz.
    (18.09.2008 16:16)

hasan karakaya

    Ne hikmetse bu doğru sanılan adamlar, küçük bir kıza tecavüz eden akadaşlarını, bu suçtan tutuklanmasına rağmen savunabilmektedirler. Aslında bu tecavüzcüyü hemen silebilirlermiş ama Hüseyin Üzmez'i suçlayanların asıl amacı müslümanlığa saldırıymış, bu adamın yaptığı bellimiymiş miş miş... Bir de utanmadan Hz Muhammed'ten örnek veriyorlar.
    (17.09.2008 11:04)

yosma

    Sanılanın aksine şen şakrak, neşeli genç kadın anlamı taşıyan isim. Lakin ne anlamlara getirildiği açık.
    (08.09.2008 17:07)

pust

    Farsça kökenli, kelime anlamı arka, ancak eşcinsel anlamı taşımaktadır.
    (08.09.2008 17:05)

fahişe

    (bkz: orospu)
    (08.09.2008 16:51)

pezevenk

    Para karşılığı erkeklere kadın pazarlayan kimselere verilen ad. Yaptığı işin yasal bir zemini bulunmamakla birlikte, bir nevi aracılık yapmaktadır. Kökenine indiğimizde bir ikilemle karşılaşıyoruz; o da bu kelimenin farsça pejavent (kapı arkasında bekleyen) ya da ermenice pozavak (fahişe adamı) kelimelerinden hangisinden türediğidir.
    Sonuçta eğlence ister misin? ortam yapalım mı abi? repliklerinin sahibi muhabbet tellalı.

    Anmadan geçemeyeceğim,
    (bkz: zurnik)
    (08.09.2008 16:48)

deniz feneri derneği

tsk nin darbeci paşaları ziyaret etmesi

    Neye göre, kime göre darbeci? Haklarında kesinleşmiş bir hüküm olmayan, büyük ihtimalle uzun bi süre de kesinleşmeyecek iki emekli generali ziyaret alt tarafı. Üst tarafı ise Başbuğ'un Kıvrıkoğlu'ndan farkı denilebilir.
    (04.09.2008 17:30)

abdullah gül ün ermenistan ı ziyareti

    Verecek neyimizin kaldığını merak ettiğim ziyaret. Onurumuz mu? Özürümüz mü? Başka birşeyimiz mi? Ya da bu küçük ülkenin tarih boyunca türkiye lehine yapmış olduğu tek bir girişim var mı? Selametle diyelim o zaman.
    (02.09.2008 17:30)

ortak akıl hareketi

    Sponsorluğunu, hükümetle paralel ihalelerde fink atan nurcu murcu, fetullahçı tayfasının da içinde olduğu kişilerin yaptığı, belediyelerin desteğini esirgemediği oluşum. saadet vakfı, imam hatip liseleri aile birlikleri, darüsselam vakfı, suffa vakfı, ribat eğitim vakfı,islam dünyası sivil toplum kuruluşları birliği, gülistan çevre vakfı, gaye vakfı, imam hatip lisesi mezunları derneği gibi buram buram demokrasi kokan akılların buluşma yeri. Bu sefer çok kararlılar anlaşılan anayasayı değiştirmeye. O zaman ortak nanik hareketini başlatmak lazım gelir.
    (28.08.2008 13:24)

arapçanın türkçeden üstün olması

    Arapça ve arap edebiyatı inanılmaz büyük, dünya ahiret gelişmiş bir dildir. Aman arapçaya hakaret etmeyelim, bilmem kaç yüz bin kelimelik, bir tanesi sayısız anlama gelen arap harflerini okuyamıyoruz, atalarımızın zamanında ne dediklerini bilmiyoruz diye kahrolan insanlar var aramızda. Bakınız ingilizler, amerikalılar bile işin içinden çıkamamış bu dili çözecekler diye, biz kimiz ki bu dili eleştirebileceğiz.
    (22.08.2008 17:06)

eksi çetesi

abdullah gül ün necmettin erbakan ı affetmesi

    Bir davada sanık olabileceklerden birinin, diğerini affetmesi ahlaki açıdan da gelecek nesillere ders niteliğindedir.
    (22.08.2008 16:29)

harf devrimi

    Günümüzde arap kültürünün, din anlayışının, ülkeleri nerelere sürüklediğini gözönüne aldığımızda karanlıktan aydınlığa doğru yakılan mumlardan sadece biridir.
    (22.08.2008 11:42)

sayfa: 1-2-3-4...-49

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.